Nederland tegen afschaffing sinterklaas, Zeurpiet Shepherd onbereikbaar

Pietitie
Bedenkers Bas Vreugde (L) en Kevin Boeckholtz van de zogeheten Pietitie op Facebook

Twee miljoen steunen ‘pietitie’

telegraaf.nl: AMSTERDAM – Twee miljoen mensen hebben zich op Facebook uitgesproken tegen afschaffing van het sinterklaasfeest. De mijlpaal werd donderdagavond bereikt.

De Pietitie is een reactie op alle ophef over het vermeende racisme achter het fenomeen Zwarte Piet.

Onder de noemer ‘Laat Nederlands mooiste traditie niet verdwijnen’ roepen ze Nederlanders op het feest te behouden, inclusief Zwarte Piet. Vooral de eerste dagen lieten de Facebookers flink van zich horen: de pagina werd ongeveer 500 keer per seconde ‘geliket’. Inmiddels is dat teruggelopen naar 5 tot 20 likes.

Woensdag kreeg de pagina van twee reclamemakers al een miljoen likes. Daarmee werd ‘Pietitie’ de grootste Facebook-pagina van Nederland ooit. „We zijn overdonderd hoe snel het gaat. Het is echt ziek”, liet Bas Vreugde, een van de initiatiefnemers, weten. Wat er uiteindelijk met de Pietitie wordt gedaan, weten de mannen nog niet. „We hebben een balletje opgegooid bij verschillende socialemedia-adviseurs die ons hopelijk kunnen vertellen wat we ermee kunnen.”

Ook in België is op Facebook een pagina Pietitie gemaakt om zo veel mogelijk likes te verzamelen tegen afschaffing. Daar stond de teller donderdag rond 19.50 uur op ruim 7.400.

De Facebook-pagina ‘Zwarte Piet is racisme’, die al sinds 2011 bestaat heeft nog geen 6.500 likes.

De Pietitie is te bereiken via pietitie.nl of op Facebook.

Pietitie

door Herman Stam
telegraaf.nl: NEW YORK – De delegatie van leden uit de Eerste en Tweede Kamer die bij de Verenigde Naties in New York op bezoek is, krijgt de omstreden VN-onderzoekster Verene Shepherd voorlopig niet te spreken.

De Jamaicaanse professor heeft voor enorme ophef gezorgd door aan te sturen op afschaffing van ons Sinterklaasfeest, nog voordat ze haar onderzoek heeft afgerond.
Onder anderen Tweede Kamerlid Van Toorenburg (CDA) eiste tijdens haar bezoek aan de Amerikaanse metropool opheldering van Shepherd. Maar de VN-medewerkster, die inmiddels door het leven gaat als zeurpiet, geeft niet thuis.

Zeurpiet Shepherd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s